neubau eyewear combineert urban lifestyle met duurzame missie

"See & Do Good" missie

Trendwatchers zijn het erover eens: duurzaamheid, craftsmanship en lokale productie worden belangrijker. Met hun 'See & Do Good' motto, zet neubau eyewear hier al jaren op in. Neubau ontwerpt monturen die mensen helpen om de schoonheid rondom zich meer te appreciëren. Daarbij streven ze ernaar om de wereld een mooiere, meer duurzame een eerlijkere plek maken.

Duurzame materialen

Hun duurzame visie start reeds bij de bouwstenen van de brillen: de materialen. Om hun kwaliteitsvolle, urban-inspired monturen te produceren maakt neubau gebruik van innovatieve, biobased materialen. Zo werken ze met onder andere naturalPX en natural3D, ontwikkeld met castorbonen uit India. Deze grondstoffen zijn afkomstig van boeren die werken op een ecologisch verantwoorde manier.

Zo werden de monturen uit de nieuwste Côte du Soleil collectie gemaakt van het innovatieve natural3D, 100% biogebaseerd materiaal én met 3D-technologie geprint.

Ook de nieuwste Natural 3D collectie is geproduceerd op een ecologisch verantwoorde manier, met het gebruik van olie afkomstig uit het zaad van de wonderboom.

Groene productie

Naast het feit dat neubau werkt met duurzame materialen, is ook hun productieproces erg duurzaam. Alle brillen worden namelijk lokaal geproduceerd in Oostenrijk. Oostenrijk heeft één van de meest strikte milieuwetgevingen, waardoor neubau aan de hoogste ecologische standaarden voldoet. Daarnaast draait de productie volledig op groene energie. Neubau gebruikt een combinatie van zonne- en windenergie, hydropower, biomassa en biogas.

7 duurzame neubau feiten

  • De monturen van neubau worden gemaakt uit duurzame materialen, zoals biobased plastic, titanium en roestvrij staal.
  • Zelfs de polymere frames zijn 65% of 100% biobased. Slechts 0,5% van alle plastic materialen in de wereld worden gemaakt van biobased materialen!
  • Sinds 2017 zette neubau 121.000 plastic flesjes om in brillendoekjes.
  • De recycleerbare brillendozen van neubau hebben een ecologische voetprint die 90% kleiner is dan die van een traditionele brillendoos.
  • Neubau beschikt over een luchtzuiveringssysteem dat 97% van de koolstofemissies kan filteren.
  • Door de productie in Oostenrijk spaart neubau jaarlijks minstens 1 ton CO2 uit, enkel en alleen door het transport dat beperkt kan worden.
  • Sinds 2019 beschikt neubau over een Code of Conduct voor hun leveranciers, met strikte voorwaarden op vlak van duurzaamheid.

 

Step by step, we're taking neubau eyewear towards a greener future.

Lees de volledige sustainability guide hier:

neubau Sustainability Guide.pdf

PDF - 2.2 Mb

 


Sandra Van Renterghem

PR and Marketing Manager, Silhouette Benelux

Eline Vervloet

PR Manager, MMBSY

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over neubau

Neem contact op met

neubau-eyewear.com